Då denna veckan är lika fullspäckad som den förra, blir det lite omorganisation i veckomenyn. I tisdag blev det havregrynsgröt till middag, orkade inget annat efter att jag städat hela lägenheten. Så då gjorde jag fiskgratängen igår istället. Det var improvisation på hög nivå men det blev toppen! Glömde dock att ta kort men så kan det va ibland :-)
Ingredienser:
- 300-400g torskfile, eller valfri vit fisk
- ca. 3dl lätt creme fraiche
- ca. 1dl matlagningsgrädde
- ca. 2-3tsk provencalisk grillkrydda
- ca. 2tsk citronpeppar
- ca. 1tsk vitlökspulver
- 1-2msk smör
Lägg fisken i botten.
Klicka på lite smör på varje fiskbit.
Blanda creme fraiche, matlagningsgrädde och kryddor.
Häll sedan detta över fisken och gratinera i ugnen på ca 175 grader varmluft tills fisken är färdig, kanske 20 minuter ungefär.
Servera med kokt potatis och kokta morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar