Har blivit bjudna på kalas imorgon så därför fick det bli kycklingfilé idag istället och hamburgare på söndag :)
Ett recept för dig som älskar ingefära, precis som jag. Har satt ut mängder i parentes men du får anpassa efter eget tycke och smak såklart, också beroende på mängd kyckling.
- Kycklingfilé (2 st)
- rapsolja (1 msk)
- soja eller någon allround-marinad (1 msk)
- riven vitlök (3 små klyftor)
- riven färsk ingefära (2 cm-bit)
- salt och peppar
- matlagningsgrädde (0,5 dl)
Servera med ris och valfria stekta grönsaker som du steker med lite honung.
Om du ska laga riset i romargryta/lergryta, se under etikett "tillbehör", så börja med att ställa in riset i ugnen. Blanda sedan ihop olja, soja, vitlök, ingefära, salt och peppar. Marinera kycklingen en stund, häll sedan upp i en ugnsform (jag har alltid bakplåtspapper under så slipper det bli så svårt att diska) och ställ in i ugnen på 200-225 grader. Vänd kycklingen lite då och då. När kycklingen är färdig häll över lite matlagningsgrädde, sätt på folie, ställ in i ugnen och låt kycklingen stå i såsen och puttra en stund. Under tiden steker du dina grönsaker. Jag tycker ju om när grönsakerna har lite tuggmotstånd så stek dem inte för länge.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar