- 2-3st kycklingfiléer
- olja att steka i
- ca. 1msk curry
- salt och peppar
- ca. 2msk chilisås/tomatpuré
- 1-2dl vitt vin
- 1st hönsbuljongtärning
- 5dl creme fraiche (jag använder lätt creme fraiche, funkar fint)
- 1-2dl matlagningsgrädde
- ca. 2 klyftor pressad vitlök
Jag serverar nästan alltid melonsallad till denna gryta då det är en sådan himla god kombination. Denna sallad fick jag smaka första gången hos min moster och föll pladask :) Detta är min variant:
- fint hackad isbergssallad
- hackad gurka
- finhackad rödlök
- tomater
- strimlade svarta oliver
- tärnad galiamelon
- finhackad persilja
- rapsolja
- flingsalt
Den här grytan är verkligen jättegod både till vardag och fest och om man vill lyxa till det lite extra är det supergott att lägga i lite färska räkor/räkor i lake precis innan servering, så att de precis hinner bli varma....mmmmmm!! Om du inte heller är sugen på ris funkar det precis lika bra med pasta till, exempelvis bandspagetti.
Gott gott i gott gott ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar