Bruchetta med tomat- och basilikaröra:
- skivor av ljust bröd
- olivolja
- vitlök
- tomater
- basilika
- salt, svartpeppar och lite, lite socker
Gör en röra på hackad tomat och hackad basilika (anpassa mängd efter egen smak). Tillsätt lite olivolja, socker, salt och peppar och låt stå en bra stund. Ringla lite olivolja över brödskivorna och rosta dem i ugnen tills de fått fin färg. Gnid in brödskivorna med en lite vitlök. Toppa med tomatröran och några basilikabad.
Och till huvudrätt blev det denna favorit:
Laxfilé med risotto och knaperstekt bacon, recept HÄR. Tillbehöret blev dock både sugarsnaps och sparris denna gång, mumsigt! :-)
Tvårättersmenyn denna lördag blir ju hemmagjord ravioli till förrätt, eller ja, typ hemmagjord...jag kommer att använda färska lasagneplattor så det är väl lite fusk kanske ;-) Huvudrätten blir helstekt kyckling, vilket vi inte ätit på länge så det ska bli supergott...några tips på god kryddning till kycklingen?? Jag tänkte tillaga den i romargryta/lergryta...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar