25 maj 2013

Ugnsomelett med olika fyllning och tillbehör


Sedan jag började göra ugnsomeletter, gör jag nästan aldrig vanliga längre. Det är ju så himla smidigt! Gott blir det också, speciellt med lite kvarg i, samt att det ju går att variera i oändlighet. Nedan har jag skrivit om de två senaste versionerna men varför inte lägga till lite fetost, färska tomater, chili och servera med till ex. sallad med blomkål, morotssallad eller kokt broccoli?? 

2 portioner

  • 4-5 ägg
  • ca. 100g kvarg
  • salt och peppar
  • smör till formen

Vispa ihop allt och häll i en smörad form, en pajform är lagom till denna. Toppa med valfri fyllning, sist tar du den rivna osten, och gratinera i 175 grader tills den satts sig ordentligt. Tänk inte så mycket på fin färg, bättre med en krämig och god blek omelett, än en gyllenbrun, torr stackare.


Fyllning 1
  • knaperstekt bacon
  • strimlad purjolök
  • riven ost

Tillbehör 1: sallad med sojabonor
  • Stimlad isbergssallad
  • strimlad röd lök
  • tomater
  • gröna sojabönor - edameme eller mukimame
  • strimlad basilika
  • balsamvinäger + lite rapsolja
  • salt

Fyllning 2
  • strimlad rökt skinka
  • strimlad gul lök
  • gröna sojabönor - edameme eller mukimame
  • riven ost


Tillbehör 2: tomat- och basilikasallad
  • tomater, skivade/klyftade
  • strimlad basilika
  • några droppar olivolja
  • salt och peppar
  • lite socker
Blanda ihop allt och låt det stå och dra till sig en stund.


Hoppas du haft en fin start på helgen! Här är det pluggande som gäller, innan lite löpning och kalasande :) 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar