5 mars 2013

Tacopaj med smak av franska örter



Ursprungsreceptet till föregående tacosvariant är denna paj som jag, såklart var tvungen att prova också...när jag ändå hade ingredienserna hemma :-) Självklart gjorde jag på samma pajdeg som alltid;

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 1,5 dl mjölk
Arbeta ihop till en jämt deg och tryck ut i pajformen. Fyll på med valfri fyllning och grädda pajen på 200 grader tills fyllningen blivit ordentligt tillagad och fått fin färg.


Fyllning
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • riven ost, mängd efter smak
Stek färsen enligt anvisningar på paketet och lägg i botten på pajen, som ett första lager. Fördela sedan riven ost so ett andra lager.

Sås
  • 1 burk creme fraishe - franska örter
  • 1-2 msk majonnäs, gärna hemmagjor då den inte är lika skarp
  • 1 finhackad gul lök

Blanda ihop och häll över allt som ett sista lager. Tillaga i ugnen på 225 grader varmluft tills pajen fått fin färg och är genomvarm, ca. 30-40 minuter. Tag ut ur ugnen och låt pajen svalna en stund, servera sedan med en god sallad, gärna med avokado i.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar