7 november 2012

Ugnsbakad falukorv med penne och blomkåls/basilikasallad


....fast denna rätt är ju helt klar godast med potatismos. När jag gör ugnsbakad falukorv är det alltid på samma sätt;

  • Falukorv, skivad
  • Skivad lök
  • Skivad tomat (hade ingen hemma denna gång)
  • riven ost
Senapssås
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 msk dijon
  • salt och peppar

Varva korvskivor med varannan lök och varannan tomat, i en ugnsform. Rör ihop ingredienserna till såsen och häll över korven. Toppa med riven ost och gratinera i 175 grader varmluft tills osten smält, såsen kokat ihop och korven är varm och färdiglagad.

Blomkåls/basilikasallad
  • färsk blomkål i mindre bitar
  • hackad/strimlad röd lök
  • mycket färsk basilika, strimlad
  • lite rapsolja
  • lite fingsalt
  • ev. lite vinäger
Blanda ihop allt och låt det stå en stund innan servering.

Hur tillagar du falukorv i ugn??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar