14 november 2012

Pastagratäng med köttfärs


  • kokt pasta (ca. 400-500g)
  • 500g köttfärs (jag använde nöt)
  • salt och peppar
  • tomatpure
  • krossade tomater
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök
  • ca. 1msk tacokrydda
  • 2-3 dl lätt creme fraiche
  • 1,5-2 dl philadelphia
  • ca. 2 hackade lökar
  • ca. 2 hackade tomater
  • riven ost
Lägg kokt pasta i botten av en ugnsform. Stek färsen, salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, sambal, riven vitlök och tacokrydda och låt allt koka ihop. Häll detta över pastan. Rör ihop creme fraiche, philadelphia, lök, tomat, salt och peppar till en jämn smet. Häll detta över köttfärsröran och toppa sedan allt med riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Servera med en god enkel sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar