Gjorde en variant på DENNA rätt men hade ingen vanlig balsamvinäger hemma och heller ingen vispgrädde så det blev improvisation och faktiskt riktigt gott.
2 portioner
- 6-8 st kycklinginnerfiléer
- salt och peppar
- oregano
sås:
- 3-4 dl matlagningsgrädde
- ca. 2 msk kycklingfond
- ca. 1 msk krämig balsamvinäger
- ca. 1-2 msk vit balsamvinäger
- 2 stora vitlöksklyftor
- salt och peppar
rotfruktspytt:
- 3 st palsternckor
- 3 st morötter
- 0,5 liten kålrot
- 1 gul lök
- rapsolja och smör
Finhacka alla rotfrukter och lägg i en ugnsform. Häll över lite olja och salt och rör runt, toppa med några små klicka smör. Låt rotfrukterna stekas i ugnen på 200 grader varmluft, rör om lite då och då. När det är ca 10 minuter kvar tillsätter du finhackad lök.
Lägg kycklingen i en ugnsform, salta, peppra och krydda med oregano. Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen och låt det tillagas i ugnen samtidigt som rotfruktspytten. Servera allt med en god sallad.
En supergod variant, tyckte vi båda två. Prova!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar