16 september 2012

Vit balsamicokyckling med rotfruktspytt


Gjorde en variant på DENNA rätt men hade ingen vanlig balsamvinäger hemma och heller ingen vispgrädde så det blev improvisation och faktiskt riktigt gott. 

2 portioner
  • 6-8 st kycklinginnerfiléer
  • salt och peppar
  • oregano

sås:
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • ca. 2 msk kycklingfond
  • ca. 1 msk krämig balsamvinäger
  • ca. 1-2 msk vit balsamvinäger
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • salt och peppar
rotfruktspytt:
  • 3 st palsternckor
  • 3 st morötter
  • 0,5 liten kålrot
  • 1 gul lök
  • rapsolja och smör

Finhacka alla rotfrukter och lägg i en ugnsform. Häll över lite olja och salt och rör runt, toppa med några små klicka smör. Låt rotfrukterna stekas i ugnen på 200 grader varmluft, rör om lite då och då. När det är ca 10 minuter kvar tillsätter du finhackad lök. 

Lägg kycklingen i en ugnsform, salta, peppra och krydda med oregano. Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen och låt det tillagas i ugnen samtidigt som rotfruktspytten. Servera allt med en god sallad.



En supergod variant, tyckte vi båda två. Prova!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar