5 september 2012

Capresesallad med vitlökssticks

Vi gjorde tvårätters i söndags istället och fick, på så vis, ändå med detta trevliga inslag som vi försöker få till varje lördag. Förrätten blev en variant på capresesallad med lite vitlökssticks till. Enkelt och otroligt gott!

Vitlökssticksen tillverkades av den överblivna basilika/virlöksfuccacian som jag delade i smalare stänger och rullade runt i lite smör- och rapsolja samt vitlökspulver. Dessa bakades sedan i ugnen tills de blivit varma och goda. Capresesalladen gjorde jag såhär:

Ingredienser:
  • Tomater av blandad sort
  • 1 kruka färsk basiika
  • olivolja
  • salt, peppar och lite socker
  • krämig balsamvnäger
  • mozarella
Gör såhär:
  1. Hacka/dela tomater i mindre bitar, ta gärna olika typer av tomater så blir det lite variation i salladen, och lägg i en skål. 
  2. Finstrimla basilika blanda med tomaterna tillsammans med lite olivolja, salt, svartpeppar och lite socker. 
  3. Låt tomatröran stå och gotta till sig lite.
  4. Ringla lite krämig balsamvinäger i botten på tallriken.
  5. Lägg sedan några skivor mozarella på detta, salta och peppra.
  6. Innan servering toppar du med tomatröran och några extra basilikablad.
  7. Servera med vitlöksstick och njut med ett glad rött vin.
Detta går ju även att göra i större format såklart. Perfekt till buffén/tapasbordet eller som tillbehör till någon god köttbit. Hur gott som helst! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar