14 april 2013

Vaniljplättar med hallonkvarg


Nu när jag börjat träna mer regelbundet försöker jag också se till att få i mig lite mer protein än tidigare. I min jakt på proteinrika recept fann jag dessa smarriga plättar HÄR. Självklart gjorde jag min egen variant och har sedan dess provat på lite olika tillbehör och smaker. Här sätter ju bara fantasin gränser...och din egna smak såklart! 

Vaniljplättar (grundreceptet)
  • 2 ägg
  • 1,5 msk lättkvarg 
  • ca. 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk bakpulver
  • ca. 1 tsk vaniljpulver
  • lite salt
  • olja eller margarin att steka i

Andra smaksättningar:
  • blåbär
  • hallon
  • banan
  • kakao alt chokladlinser

Vispa ihop ägg och kvarg, vispa sedan ner fiberhusken, bakpulver, vaniljsocker och salt. Stek plättarna på medelhög värme. Vänd när de fått fin färg på ena sidan och plätten har börjat stelna. Servera direkt med valfritt tillbehör:

  • Kvarg + hallon (ev. + lite socker) , ihopmixat/ihopmosat
  • Kvarg + blåbär + lite socker, mosa ihop
  • Kvarg + mascarpone + vaniljsocker
  • Valfria bär och frukt



Det jag inte har provat är att göra dessa som en mer "salt variant", mer som amerikanska pannkakor, utan vaniljsocker fast med bacon och sirap som tillbehör men det borde ju gå tycker jag. Återkommer med det resultatet om jag får till det :-)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar