17 februari 2013

Avokado- och mangosalsa


Jag är ett stort fan av middagar som serveras med många olika tillbehör som röror, kompotter, såser och salsor. På sommaren är ju sådana middagar nästan en självklarhet när grillen står i fokus men varför inte även på vintern till en köttbit, lite kyckling eller fisk? Det brukar även vara mycket uppskattat hos de flesta då det nästan alltid finns något som tilltalar även den mest kräsna av gäster :-)

Något vi improviserade fram härom sistens var en avokado- och mangosalsa som blev riktigt stark och god. Här är det ju väldigt svårt att skriva mängder på allt så ni får ta det på en höft...

  • 4 st avokado, tärnad
  • 2 st mango, tärnad
  • 1st röd lök, finhackad
  • lite finhackad röd chili (se till att kolla styrkan, den vi använde var nog lite väl stark ;-))
  • saften från 1 st lime
  • lite rapsolja
  • flingalt
Blanda ihop allt och låt stå en liten stund innan servering. Smaka sedan av och anpassa kryddningen efter egen smak.

Andra liknande tillbehör som jag gillar är bland annat aioli, tomatkompott, tsatsiki, vitlöks-creme fraiche och denna bönsalsa.


,
Tomatkompott - enkelt och väldigt gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar