Denna rätt är också väldigt smidig då den med fördel tillagas dagen innan. Här utgick jag från DETTA recept fast med några små ändringar såklar ;) Det fina med just rödlökscheesecake är ju att du kan toppa med lite vad som helst; skaldjur, rökt lax, löjrom, parmaskinka, grönsaker etc. Allt efter eget tycke och smak. Jag valde dock att göra en vegetarisk variant.
Botten:
- ca. 200-250g kavring
- ca. 75 g smält smör
Klä en form med avtagbara kanter i plastfolie. Dela kavringen och mixa den riktigt fint i en matberedare. Tillsätt sedan det smälta smöret tills det börjar bli lite degigt. Häll ut allt i formen och platta till en jämn och kompakt botten.
Fyllningen:
- 1,5 rödlök, finhackad
- 4 gelatinblad
- ca.3 dl creme fraishe
- ca.3 dl Philadelphia (eller valfri färskost)
- salt och svartpeppar
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 5 minuter. Vispa ihop philadelphian, creme fraishe, lök, salt och peppar. Pressa ur vätskan ur gelatinbladen. Värm sedan upp ca. 0,5 dl av röran i en liten kastrull, vispa ner gelatinbladen. Vispa ordentligt så att de verkligen smälter ner i röran. Häll sedan tillbaka allt i den kalla röran och blanda ordentligt så att allt fördelas jämt i smeten. Häll slutligen upp röran i formen ovanpå kavringsbotten, täck med plast och ställ den i kylen över natten eller tills den stelnat, ca. 5-6h.
Tomat- och basilikatopping:
- tomater, grovt hackade
- Basilika, hackad
- olivolja
- salt och svartpeppar
- lite socker
Blanda ihop, anpassa mängder eter smak, och låt stå en stund.
- hela basilikablad att toppa med
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar