Så himla enkel och så himla god är denna tacogratäng. Har gjort den många gånger förut och jag vet att det finns ett antal olika varianter på denna, många ligger ute på matklubben.se för den som är intresserad.
Ingredienser:
- 3dl lätt creme fraiche
- 200g färskost light/philadelphia light
- salt och peppar
- 500g nötfärs (ta blandfärs om du tycker det är godare)
- 1 påse tacokrydda
- 1-2dl salsasås
- 1 burk krossade tomater
- 1dl riven ost
Salladen:
- finstrimlad isbergsallad (inte så jättemycket utan mer som en bas, jag tog ca 1/4 salladshuvud)
- ruccola
- strimlade sockerärtor
- finhackad gurka
- majskorn
- hackad röd lök
- rå blomkål
- strimlade morötter
- strimlade rädisor
- basilikablad, mycket!
Blanda ihop allt, ringla över lite rapsolja och tillsätt lite salt, blanda igen och låt det stå och dra en liten stund innan servering.
Om ni inte har provat denna så gör det! Ett gott alternativ till vanlig tacos :-)
Som vanlig blev det lite omfördelning i veckomenyn denna vecka då vi tog tacogratängen igår istället. Risotto får det bli en annan vecka :-)
Dagens middag blev DENNA favorit. Den är också sådär toppengod och lika perfekt som bjudmat som till vardags. Det bästa är att den är så himla lätt att göra och att du har en middag på 20-30minuter. I dag tog jag dock och strimlade lite av en hel bit kotlett (fläskkött som fläskkött;)) samt att jag gjorde en sallad på ruccola, tomater, lök, lite rapsolja och salt. Hur gott som helst!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar